4/12: Solidariteitsactie met vervolgde academici – Action of solidarity with prosecuted academics – Manifestation en solidarité avec des universitaires turcs.

Op dinsdag 5 december beginnen de rechtszaken tegen tientallen Turkse Academici voor de Vrede. Enkele Belgische politici, waaronder André du Bus, Fabian Maingain en Simone Susskind, roepen op om op maandagavond 4 december, tussen 17 uur en 18 uur, te betogen voor de ambassade van Turkije in Brussel (Rue Montoyer 4).

U vindt de oproep voor de betoging aanstaande maandag en meer informatie over de rechtszaken tegen de academici in de pdf’s hieronder.

On Tuesday, the 5th of December the courtases will start against dozens of Turkish Academics for Peace. Belgian politicians André du Bus, Fabian Maingain and Simone Susskind call for a demonstration at the embassy of Turkey in Brussels (Rue Montoyer 4) on Monday evening, December 4, between 5 pm and 6 pm.

You will find the call for the demonstration next Monday and more information about the lawsuits against the academics in the pdfs below.

APPEL-manifestation-4-décembre-devant-lAmbassade-de-Turquie

Call_Solidarity_Academics4Peace_Turkey_

Op 6 en 7 december worden in Anakara eveneens zittingen gehouden in de processen tegen Selahattin Demirtaş en Figen Yüksekdağ, de beide co-voorzitters van de Democratische Partij der Volkeren (HDP). Demirtaş en Yüksekdağ werden gearresteerd op 4 november 2016, samen met verschillende andere parlementsleden van de HDP. De Turkse autoriteiten hebben tientallen klachten tegen hen ingediend, die zo goed als allemaal gebaseerd zijn op persverklaringen en toespraken van de politici. Ze worden onder meer beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en riskeren meer dan honderd jaar gevangenisstraf. Hieronder vindt u meer informatie over de rechtszaken en een uitnodiging om deze bij te wonen als internationale waarnemer.

On 6 and 7 December, sessions will also be held in Anakara in the trials against Selahattin Demirtaş and Figen Yüksekdağ, the co-chairs of the Peoples’ Democratic Party (HDP). Demirtaş and Yüksekdağ were arrested on November 4, 2016, along with several other MPs from the HDP. The Turkish authorities have filed dozens of complaints against them, almost all of which are based on press statements and speeches by the politicians. They are accused of, among other things, membership of a terrorist organization and risk more than hundred years in prison. Below you will find more information about the lawsuits and an invitation to attend as an international observer.

Call-to-observe-the-hearings-of-HDP-Co-chair-Mr.-DemirtaşMs.Yüksekdağ-